Diamonds are forever

Ater till civilisationen! Efter 19 dagar i taltet avslutade vi bussresan i sondags. Fran kalla natter till varma mjuka sangar. Fran soliga klara dagar till regn och kyla i Kapstaden.
Sammanfattningsvis tillbringade vi de sista dagarna pa turen med att ga upp pa "Dune 45" (en hog sanddyn som ser ut precis som man tanker att en sanddyn i en riktigt oken ska gora), tittat pa Fishriver canyon (varldens nast storsta canyon), kopt appelpaj och brownies hos en tysk i ett bageri mitt i oknen, gjort en forsta vinprovning, fortsatt kora pa odsliga kassa vagar genom Namibias oken och underhallit med svenska sanger runt brasorna pa kvallarna. Nu har vi skiljts at efter nagra gemensamma middagar har i stan (maten har verkligen levt upp till sitt rykte!), men tror vi kommer stota pa atminstone vara irlandska vanner framover.

Forsta dagen har i stan var helt bedrovlig och vi undrade vad det egentligen var folk pratat sa gott om i Kapstaden. Robben island var inte heller lika imponerande som vi kanske hoppats. Idag var det daremot stralande sol, klarblatt och vi besteg Tafelberget (stavas kanske med tva f som i hemmagatan?). Gick upp via en led som hette Sceleton gourge, och som inte var lika laskig men daremot haftig, som amnet antyder. Fick klattra lite genom vattenfall och pa stegar och sa kom vi upp till dent fantastiska vy man kan tanka sig! Utsikt over Kapstaden och Lions head och hav och berg. Picknick pa toppen. Sen promenerade vi ner igen. Som vanligt tar allt mycket langre tid an man tanker sig, sa vi har inte hunnit kolla in stan lika mycket som vi tankt de har dagarna. Ska darfor gora lite marknader (hurra, det har visat sig att den i princip enda bra marknaden hittills pa resan var forsta dagarna i livingstone) och sa imorgon bitti innan vi borjar var roadtrip i var Toyota Corolla (till Viktors fortjusning). I jakt pa den forsvunna diamanten pa riktigt!

Elin & Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0