120707 Elephant love medley

I Namibia finns det vader! Vi har sett moln och till och med kannt lite vind. Omvaxling. Man kan ocksa fa se lite berg i horisonten.

Huvudstaden Windhoek gav ett valdigt annorlunda intryck. Man sag verkligen tyska influenser, inte bara i namnen. Kyrkor och en del andra byggnader sag valdigt tyska ut blandat med mer afrikansk stil. Dessutom sag man herrero-kvinnor kladda som 1800-talets missionarsfruar lite har och var. Stora fargglada kjolar och konstiga mossor. Vi hann dock inte se sa mycket av staden, at mest kott. Zebra var det som imponerade mest och krokodil det obehagligaste.

Det andra malet i Namibia var nationalparken Etosha. Vi blev ganska besvikna nar vi insag att vi denna gang skulle aka runt i var egen stora buss och inte en oppen safaribil. Nar vi sen nastan blev anfallna av en stor elefanthanne var i alla fall vi ganska glada att vi inte satt i en mindre bil. Vi kunde ocksa komplettera "The big five" med svart noshorning. Leopard far vi nog daremot slappa for nu ar det i princip slut pa djurtittandet. Kanner oss nog ganska nojda aven om det aldrig blir trakigt att titta pa elefanter, stora zebrahjordar eller giraffer som dricker. Lejonen ar daremot ganska sloa och ligger mest still, men ar ju maffiga. Fick aven se nagra hannar denna gang, och ungar.

Pa kvallarna har vi fortsatt underhalla med rorelselekar och min fotdans. Vad gor man inte for att halla stamningen pa topp!

Det kanske kravs en lite bildforklaring till den dar jag star i en liten balja och tvattar skosulorna. Botswana har tydligen haft problem med vad vi tror ar mul- och klovsjukan. For att fa bukt med det maste alla som aker in i landet ga igenom den dar lilla byttan och aven doppa alla skor. Plus att bilarna kor igenom liknande vatska. Likadana stationer har funnits nagra ganger inne i landet, dar vi alla har fatt ga ur och doppa skorna. Vet inte i vad, men det far nog vara rejalt starkt for att ha nagon effekt. Vi ar ratt dammiga hela vi emellanat.

Elin


Djur vi sett sen sist: noshorning, gnu, afrikas storsta orn, oryx, kudu (antiloper), secretary bird, hyena.

Djur vi atit sen sist: zebra, struts, krokodil, kudu, oryx.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0