120704 Awemawe

Nu har vi lamnat Botswana och akt vidare till Namibia. Flodhastarna holl sig lugna och vi overlevde deltat hela och rena (nastan). Dock horde vi en flodhast knorra till pa en av vara utfarder i kanot. Fick senare hora att den var inom 10m bort, sa det var inte konstigt att vara forare okade farten litegrann i det fallande morkret!

Deltat var haftigt. Vi tog oss dit i Mokoros, trakanoter som karvats ur en tradstam och som man for framat mha en pale. Nu finns det aven mokoros i glasfiber som staten finansierat for att det inte ska huggas ner sa manga trad av sorten man traditionellt anvant. Vi tva fick i alla fall en i tra. Med oss och packningen och var guide Cero lag kanotkanterna ca 5cm fran vattenytan. Och har snackar vi inga stadiga kanoter. De 1,5h det tog att ta sig fram lag vi (Elin) pa helspann! Kom fram kanska torra som tur var, men fulla av insekter.

Pa kvallen var det lagereld som gallde och Botswanierna som var med sjong och dansade lite. Vi forsokte bidra med lite svenska sanger och rorelselekar i sann lagerbalsanda. Man far val erkanna att vi inte var i narheten av afrikanernas niva med vara sanger, men a andra sidan gjorde engelsmannen inga storre intryck med sina, sa Sverige vann latt var Sverige mot England-battle. Forst dar och da insag vi att vi satt mitt i ett delta i Botswana, langt fran nagon civilisation, med lejon, leoparder och flodhastar bokstavligen smygande runt i buskarna. Pa morgonen fick vi se zebror, Eriks favoritdjur "de ar ju svartvita redan innan jag fotat dem".

Vi har ocksa hunnit traffa ett klick-spraktalande folk och
i natt har vi sovit i hyddor, dock i sang vilket ar lite av en lyx efter 1 vecka i talt pa madrass! Fick aven sovmorgon igar nar vi gick upp forst 6,30. I vanliga fall ar det 5 eller 5.30 som galler. Har ligger vi inte pa latsidan!

Kanns lite konstigt att ha varit i Botswana flera dagar utan att ha sett mer av folket och livet har. Man blir lite avskarmad pa en san har resa. Stannar nagon timme i nan stad har och var bara. Tur att vi har satt lite Damerna detektivbyra innan. Vi kan i alla fall konstatera att Bortswana ar extremt platt!

E&E

Djurlistan: zebror, strutsar (tack och lov inga skorpioner i skorna annu, vi haller utkik)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0