Tigerjakt

Sunderban är ett 10 000m2 stort område bestående av världens största mangroveträsk. Mestadels bestående av vatten eftersom i ändå befinner oss i ett enda stort delta. Mangrove är tydligen träd som kan växa i saltvatten och hela omgivningen gör att finns en hel del speciella växter och djur här. Som den kungliga bengaliska tigern. Smaka på det. 400 exemplar ska drälla omkring i området enligt senaste ryktet. Alltså gav vi oss iväg på tigerjakt tillsammans med Guidetours och ett gäng andra turister från Schweiz, Holland, Österrike och Bangladesh. Resan gjordes via båt. En väldigt trevlig båt med soldäck och mysiga hytter. T om western-style-toaletter. Utifrån båten gjorde vi sen små utflykter som att tysta paddla fram i träbåt i tidig morgontimma eller eftermiddag för att skåda djurlivet, gå på djungeltur, bada i gyttja, hänga på stranden. Jupp, vi såg färska tigerspår (eller var det fingeravtryck?) och kanske även hörde mystiska prassel. Men rent definitionsmässigt såg vi väl ingen tiger.. Ingen krokodil heller. Däremot prickiga hjortar, vildsvin, delfiner, ormar, ödla, örn, stor stork, vackra fåglar, apor (makaker) mm. Häftig och ibland ganska ful natur med mycket rötter och mycket lera. Mysigt sova på båten och fantastiskt god mat med mycket fisk (Erik fick på de här dagarna smaka i princip alla Bangaliska specialiteter vi lyckats komma över under hela vår vistelse). Med tanke på att en människa blir uppäten av tigrar var trejde dag i området är vi nöjda med att vara tillbaka i Dhaka nu. Hemfärden gjorde vi på självaste julafton. 10h på tåg.. Det mest spännande var när vi gick av under stopp på en station. Killen från Bangladesh vi hade träffat sa att det var 20 min paus. Plötsligt tjöt tåget och började rulla. Eftersom alla dörrar utan de längst fram var låsta fick vi springa framåt och kasta oss på trappstegen och greppa tag- tillsammans med en bunt andra människor. Gick bra. Väl hemma hann vi fira en kort mysig julafton. Erik överraskade med att ha tagit med sig glögg, pepparkakor, knäck och saffransbiskvier. Lyckan var gjord. Sen kom även skumtomtar fram och det visade sig att Erik fått med sig lite paket till oss hemifrån. Där dök det upp kola, snöflingor, gran, julevangelium och tom en julkrubba! Alltså i princip en komplett julafton. Vi somnade mätta (sockerchockade) och nöjda. Lite hemlängtan väcks såklart när man pratar med familjen hemma och tänker på allt mysig julfirande. Och på att det var -18 och stilla snöfall!

Idag ska vi göra ett sista försök till total julstämning med att äta jullunch på Nordiska klubben.

God jul på er alla!

 

Andreas på båttur

 

Vår båt Chhuti i solnedgång

 

Fina pojkar på tigerjakt

 

Tigerfärgad vakt

 

Speciell skog, med rötter som sticker upp.

 

Färska tigerspår!

 

Baddags. Andreas på språng, sen står jag och Erik på tur.

 

..med efterföljande lerbad.

 

Fiskare (bortse från fläckarna)

 

Erik

 

För mycket kokosnöt? För mycket lerbad?

 

Glada barn


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Hej mina söta vänner!

Från början var min plan att kommentera alla inlägg men lyckades inte riktigt med det och nu ser jag att alla misslyckats med att kommentera på sista tiden. Inte okej! Hoppas att ni kommit fram till Sri Lanka lyckligt och väl och att ni har det toppen! Vi har haft en fin jul, bla med skönsång från A och A i kyrkan på julafton - jag säger bara "We wish you a merey chrishmash"! Här är det äkta snökaos så farmorbesök på södra Öland den 23 blev inställt men vi lyckades ta oss in till Småland och lämna tillbaka morfar igår och träffa Viktors släkt. Hemmaschemat är pressat, nytt folk att träffa varje dag, skoj skoj.

Ta hand om er och kom hem snart!!

Kram Kajsa

2010-12-27 @ 15:46:18
Postat av: Calle o Kristina

Tigerjakt! Tycker det var bra att ni hitta för många tigrar. Men någon på lite håll hade kanske varit spännande. Kommer kanske fler tillfällen, tex i Kolmården. Hoppas nu att resan till Siri Lanka gick bra att ni har det bra där. Hoppas vi vi pratas vid lite över Skype, det hade varit roligt.

Kram på er. Calle o Kristina

2010-12-28 @ 10:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0